Welkom op Uitvaart-Den-Bosch.nl

Waar hou je de plechtigheid

In Den Bosch worden de meeste uitvaartplechtigheden gehouden in de aula van een uitvaartcentrum, in de Sint Jan of in de aula van het crematorium voor een crematie of een begrafenis op begraafplaats Oude Baan in Rosmalen. Deze locaties beschikken over alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te houden. Maar er zijn in Den Bosch ook diverse andere sfeervolle locaties waar een plechtigheid gehouden kan worden.

Invulling van de uitvaartplechtigheid


Iedereen kan helemaal zelf bepalen hoe de uitvaartplechtigheid wordt ingevuld. Het is helemaal aan de nabestaanden om een uitvaart naar eigen inzicht, smaak en wensen in te vullen. Men kan een uitvaart op verschillende manieren persoonlijk maken. Dat kan door de verhalen die worden verteld tijdens de plechtigheid, de keuze van de muziek, maar ook door bijvoorbeeld zelf muziek te maken, video’s te vertonen of symbolen te gebruiken. Kijk voor inspiratie en uitgebreide informatie over het invullende de uitvaart in het hoofdstuk De plechtigheid op Uitvaart.nl.

Locaties voor de plechtigheid in Den Bosch

Families die de plechtigheid liever niet willen houden in een traditionele uitvaartgerelateerde locatie kunnen in Den Bosch ook kiezen voor een plechtigheid in bijvoorbeeld een café, buurthuis of zalencentrum. Het kan juist heel persoonlijk zijn en vertrouwd voelen om de plechtigheid te houden op een plek waar de overledene ook graag kwam. Denk dan aan de stamkroeg of bijvoorbeeld in het zalencentrum waar de overledene graag kwam.

Soms denken mensen dat uitbaters van horeca niet zitten te wachten op een uitvaartplechtigheid, maar dat is lang niet altijd het geval. Heel veel horeca openen hun deuren graag voor een uitvaart, zeker als de condoleance er ook wordt gehouden. Families kunnen altijd even bellen om te vragen of een uitvaart gehouden kan worden op de locatie die ze op het oog hebben. Uiteraard kent uw uitvaartondernemer ook diverse geschikte locaties. Er zijn ook horecagelegenheden die speciale uitvaartarrangementen hebben, Hotel Van der Valk in Den Bosch is daar een voorbeeld van.

Uitvaart in eigen huis of achtertuin

Als er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellenden van de uitvaart te ontvangen dan kan men er ook voor kiezen om de uitvaart thuis te houden. Op die manier kan men de uitvaart heel persoonlijk maken en neemt men afscheid vanuit de eigen omgeving van de overledene. Voor een thuis uitvaart moet doorgaans wel veel worden geregeld. De uitvaartondernemer kan helpen om dit allemaal te organiseren waardoor de familie alle tijd en rust heeft om in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart vooral bezig te zijn met het afscheid. De uitvaartondernemer kan ook helpen met praktische zaken, denk aan de inhuur van catering, extra stoelen, garderobe etc. Daarnaast kan de uitvaartondernemer ook helpen bij de ontvangst van de belangstellenden. Als de plechtigheid thuis wordt gehouden kan het ook een optie zijn om ook de condoleance thuis te houden. Lees voor meer informatie over de invulling van de uren na de plechtigheid in het hoofdstuk Condoleance in Den Bosch.